Followers

20 Jan 2013

Waiting for my baby 20 Jan 2013
Lilypie Pregnancy tickers

Khai & Firdaus 31st March 2012

Khai & Firdaus 31st March
Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Wedding tickers

Barakallah laka, wa barakallahu alaika wa jamaa bainakuma fi kulli khair 31st March 2012
Daisypath Wedding tickers

Engangement Day

Engangement Day
Daisypath Anniversary tickers

Monday, February 13, 2012

Soalan interview pejabat agama Johor

Haaa untuk semua Johorian's bride n groom memang maklumkan yang masa hantar borang nikah nanti akan ada interview di pejabat agama.

Lepas pihak lelaki submit borang nikah dia, dia kene bagi pihak perempuan pulak borang2 tu semua then pihak perempuan akan submit semua borang2 tu sekali dengan borang pihak perempuan.

Lepas submit kat kaunter tak lama pastu mereka akan bagi satu borang putih untuk interview.

Bawak borang putih tu masuk bilik interview. Dekat borang putih tu ada 5 rows which is the topic yang akan ditanya. Sebelah tu ada column lulus atau gagal.

Haaa nak tau ape 5 rows aka soalan tu...

Ni dia :


1. Khalimah Syahadat
2. Bacaan Al fatihah
3. Doa qunut
4. Toharah
5. Tanggungjawab suami/isteri

Haaa..tu dia soalan bocor dah bagi.

Soalan 1,2,3 tu senang lah kan. Tapi i tak sempat baca doa qunut habis ustaz tu da tanya soalan no 4.

Soalan no 4 tu bab toharah. Mula2 lupe gak ape die toharah tu eh. Pastu message en.Tunang die kata toahrah tu bab bersuci. Die tanya ape rukun ambil wudhu. Doa ambil wudhu baca masa bila. Doa masa mandi wajib baca masa bila. Ape doa dia. Semua i pas. Kecuali doa ambil wudhu baca masa bila. I baca masa basuh tangan. Tapi ustaz tu kata baca masa basuh muka. So noted!

Soalan 5 tu ehem. Die tanya ape tanggungjawab isteri. I dengan laju jawab patuh pada suami. Haha memang series tak ingat. Tu je yang ada dalam kepala. Pastu ustaz tu betulkan 1st Patuh perintah Allah. Pas2 baru patuh perintah suami...dan setrusnyalah. Die gtau semua tanggungjawab isteri. hehe

Pastu die tick LULUS!!! yeya. Alhamdulillah.

Sign sikit kat bawah. Tulis nama then boleh keluar.

Pergi kaunter balik bayar RM17. Dia bagi borang suruh hantar pada tok kadi kat daerah masing2.


Haaa seetle,.


Tapi yang ni semua untuk daerah Pontian ye. Kalau daerah lain saya tak berapa sure. Kene cek la macam mana.

Since ada borang interview tu kan so soalan die sama je la untuk semua bride n groom daerah Pontian.

Ok sekian soalan bocor dari saya.

Tata~


























2 comments:

dhiera said...

kite baru nak tye toharah tu ape? rupeye bersuci ea. baik!

ka-ii said...

iye dhiera!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...