Followers

20 Jan 2013

Waiting for my baby 20 Jan 2013
Lilypie Pregnancy tickers

Khai & Firdaus 31st March 2012

Khai & Firdaus 31st March
Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Wedding tickers

Barakallah laka, wa barakallahu alaika wa jamaa bainakuma fi kulli khair 31st March 2012
Daisypath Wedding tickers

Engangement Day

Engangement Day
Daisypath Anniversary tickers

Monday, January 30, 2012

Tutorial bunga 3D

Potong kain bentuk bulat atau bunga ikut suka anda.

Yang ni saya potong bentuk bunga. Buat two version

Lipat dua bunga yang dah dipotong tadi.

Lepas2 lipat lagi skali. Kirenye lipat empat la sebenarnya. 

Dari pandangan sisi.

Lepas tu gam kan pada kain keras yang bentuk bulat. Buat lagi yang sama kat bentuk bunga seterusnya gamkan sebelah  sebelah. Dah habis 1 round tampal kat layer atas plak. Habis 2nd round tampal kat layer ketiga pulak. Tapi untuk layer ketiga tampal 1 bentuk bunga je. Tampal kat tengah2. Kire 3rd round tu penutup la.

Siap!

Ni contoh yang lain. Bole letak accesories lain kat 3rd layer tu. Bole cantum skali dengan net jugak.

Senang kan?

Bunga biru yang atas tu bentuk bulat kelopak die. Yang lain bentuk bunga

OK saya letak kat sini. Doorgift saya.

Kat beg saya :)

6 comments:

eruniahasano87 said...

sis nak tnya guna kain jenis apa tu...tq

ka-ii said...

pink tu kain satin dear. yg biru plak kain chiffon :)

sara petakbunga said...

boleh cuba ni..

fieyza said...

Salam sis, nak tanya nnt bunga die tak tercarik-carik ke? Sbab saya nak try ltk kt baju. Takut nnt lpas basuh. Bunga die dah jadi laen. Ape2 pun thank buat tutorial (:

fieyza said...
This comment has been removed by the author.
iris bibi henna said...

Senang tapi tak cuba lagi. Tq untuk tutorial ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...