Followers

20 Jan 2013

Waiting for my baby 20 Jan 2013
Lilypie Pregnancy tickers

Khai & Firdaus 31st March 2012

Khai & Firdaus 31st March
Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Wedding tickers

Barakallah laka, wa barakallahu alaika wa jamaa bainakuma fi kulli khair 31st March 2012
Daisypath Wedding tickers

Engangement Day

Engangement Day
Daisypath Anniversary tickers

Friday, March 16, 2012

Petua untuk pipi kemerah-merahan dan memerahkan bibir

Tadi jumpa kawan saya masa lunch. Dia kata kawan die beritahu --panjang plak sequel die-- petua kalau nak pipi kemerah merahan bak rose gitu masa kahwin nanti :

Selama sebulan makan sehelai kelopak rose merah setiap hari.

Haaa sila makan semua makan pengantin. Tak dapat nak bayang macam mana nak makan. Tapi nak try carik la nanti. hikhik. Walaupun saya lai 2minggu je. Beli 2 kuntum ok la kan. Worth trying kan..

Dan petua untuk bibir merah ialah :

Tumbuk halia sikit bagi air kelua sikit2 and sapu kat bibir setiap malam.

Dan petua unutk make up tak merekah nanti mase wedding day :

Cuci muka setiap hari dengan limau nipis. Yang ni memang dah try. Kulit akan rasa licin)


Ok selamat mencuba ye bakal2 bakal pengantin.

4 comments:

dilla nadila said...

nak tanye ni,,Yang cuci muka dengan limau nipis tu means amek air dye wat cam air limau nipis tu ke gosok2 limau nipis kat mue ea?

Cik Zimie said...

cambest petua ni semua.tq sharing dear :)

ka-ii said...

dilla : tak. kite gosok je limau nipis yang di belah 2 tu kat muka. akan pedih sket or gatal2. sikit je,

cik zimie : selamat mencuba,

baby lydia said...

salam sayang n dya follwer sini ya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...