Followers

20 Jan 2013

Waiting for my baby 20 Jan 2013
Lilypie Pregnancy tickers

Khai & Firdaus 31st March 2012

Khai & Firdaus 31st March
Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Wedding tickers

Barakallah laka, wa barakallahu alaika wa jamaa bainakuma fi kulli khair 31st March 2012
Daisypath Wedding tickers

Engangement Day

Engangement Day
Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, January 10, 2012

DIY : 3d flower

This coming 3month before my wedding would be a hectic month for me. Every week balik kampung di Benut Johor untuk kemas rumah dan cat rumah. Sekarang cat rumah la. Da siap cat baru boleh kemas. Malam pulak akan buat diy2 projek yang masih banyak ni. Weekday cari idea dan settle kan hal2 kahwin mana yang patut. Sangat2 letih. Selalu dalam bas akan menjahit barang 3 4 bunga lepas tu collapse.

My current project ialah menjahit pearl pada 3d flower yang dah buat hari tu. Ada dalam 100++ bunga semua skali. Pearl tu saya beli dekat Pertama Kompleks Tingkat 3. Nama kedai tu Lovely Beads. Macam2 beads ada. Untie yang jaga tu pun baik. Beli banyak die bagi discount. Layanan memang tip top! Harg pearl ikut jenis kalau yang sworzski (xtau betul ke eja ni) tu RM7 per 50gram. Kalau yang jenis biasa tu 1 rantai RM3.50. Kilat de lain la. sworzski tu lai cantikla. Ikut bajet masing2 ye nak beli. For me mahal ke murah ke orang tak kesah pun. Bile da banyak2 tu akan nampak sama je nanti. Depends ye.


Bunga ni lah yang jahit dalam bas selalu tu.

Bila dah letak pearl baru comel.

Banyak lagi kannn..
Adala dalam 30++ pearl lagi nak kene jahit. Sehari jahit 20 je. Tak larat nak buat banyak2. Saya target minggu ni mesti siap before balik kg lagi minggu ni. Lepas tu bole fokus buat veil plak. Wah banyak lagiiii!!

Tata~

14 comments:

dhiera said...

2 words: rajin gigih!
chaiyok dear.. tak sabar nak tgk dah siap semua~

hasmiza said...

cntik..kemas je awk buat

Dira said...

kemas & cantik! :)

ka-ii said...

hee.trima kasih sume. try la buat. xsusah pun.

maria fitria said...

hihi kan... auntie kedai tu sgt baikkkk...

❦❦❦ ~ Cik Sue ~ ❦❦❦ said...

Nice lah..xsabar nak tgok the review ;)
b2b fr johor too..
visit mine ya, http://www.our-wedding-diaries.blogspot.com

ka-ii said...

haa cik sue da follow u da. nanti da siap i wat review ye.

Mr & Mrs Chenta to be said...

hehe.. gigih!! same goes to me, banyak nak kne jahit. baru siap jahit 125 pcs. ade lg 100pcs yg menanti. omakaih.. fengsan~ hehe..

ka-ii said...

mr n mrs chenta to be, gud lurk ye!!

Dell said...

sweetnya !

Yum + MIla said...

good luck!!! mila pon buat bunga ni.. tp, untuk bj client...

n0rraslida alias said...

adoooooooooooooiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!! chantekkkkkkkkk!!!!!!!!!! suker poodle tue!!! bby blue!!! :)

FaRa AhMaD said...

cantik dan kemas....

following you :)

http://8917fara.blogspot.com/

Anonymous said...

It's going to be finish of mine day, however before end I am reading this great post to increase my know-how.

Here is my weblog ... http://www.Dailymotion.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...