Followers

20 Jan 2013

Waiting for my baby 20 Jan 2013
Lilypie Pregnancy tickers

Khai & Firdaus 31st March 2012

Khai & Firdaus 31st March
Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Wedding tickers

Barakallah laka, wa barakallahu alaika wa jamaa bainakuma fi kulli khair 31st March 2012
Daisypath Wedding tickers

Engangement Day

Engangement Day
Daisypath Anniversary tickers

Friday, February 24, 2012

Update update

Semalam went to :
Ikea
Sogo
Mydin
Jakel
Kamdar

So only bedsheets, tisu n few more doorgift left

Phewww

Friday, February 17, 2012

Kad Kawen ku dah siap! Wink!


 Wink wink..
Walaupun bukan kad pilihanku.
Bukan juga idamanku.
Tapi..pasrah je.
En. Tunang yang nak kad ni.
Die kate sebab murah.
Kad mahal2 nak buat ape.
Bagi orang jugak.
Orang buang jugak.
Uhuhuk..
So ni lah dia kadnye...
Rm0.49sen sahaja untuk 600keping.
Beli di kadkahwinku.com
Di Kajang.

Siap untuk di pos next week.




Sedikit teaser untuk baju nikah ku..ngee..

Wednesday, February 15, 2012

Inai

Souce: Google


Cantik kan inai di jari?
Doakan saya dapat pakai ye..
:'(

Tuesday, February 14, 2012

Set Sabun Pengantin untuk bakal pengantin

Wahai bakal2 pengantin dan semua wanita2...ingin kan kulit yang cantik?? (cewahh)


Saya tengan guna sabun ni :



Nama dia set sabun pengantin Sri Nooras.

Selepas 2x penggunaan lutut saya da putih sket  kikikiki.

Nak tahu khasiat2 lain? Meh baca :

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Kebaikan sabun pengantin:

Ø Memutihkan kulit badan

Ø Mencerah dan mengurangkan kegelapan akibat cahaya matahari

Ø Murah dan jimat, sgb pengganti rawatan spa atau diselangselikan dgn rawatan spa

Ø Melembut,menghalus dan kulit menjadi gebu

Ø Membantu masalah kulit seperti: jerawat badan, bau badan, gatal, kasar disiku dan lutut, gelap dileher, ketiak, lipatan, parut dan lain lain

Ø Kesan kelembutan serta merta, kesegaran dan keserian pada kali pertama penggunaan

Ø Merawat masalah kulit seawall dua minggu dan keatas.

Ø Teruskan penggunaan sebagai pengganti sabun mandi. Rasai kehebatan bahan spa dirumah.



SET SPA sabun pengantin 2in1 mengandungi:

1. BODY LULUR + MANGIR WHITENING MILK SOAP-

-scrub/mangir dalam bentuk sabun
-diekstrak dari 7 jenis herba

- Fungsi utama: membuang kulit mati, kotoran ,daki dan cela. Merawat masalah kulit spt jerawat,bau badan, parut,kasar disiku,lutut, hitam dileher, tompok2 tidak sekata dan lain lain khasiat herba. fungsi merawat ,cela dan noda pada seluruh badan, menanggal kulit mati, memutih, awet muda, menganjalkan kulit, mencegah kedutan awal, meringankan masalah sesulit dan kulit oren, membantu mereda tekanan. -Urutan dari butiran skrub herba ini berkesan membantu peredaran darah

-berwarna sedikit gelap (hitam)

-cara penggunaa yang disyorkan utk sabun lulur ini ialah:

-gunakan 2-3 kali seminggu pada seluruh tubuh

-gunakan setiap hari pada kawasan bermasalah sahaja seperti gelap di leher, ketiak, kasar dilutut. Siku,jerawat badan,selulit, kulit oren, strenchmark dll. Kesan yang menakjubkan.

-kurang penggunaan bila sudah nampakkan kesan mengikut kesesuaian kulit anda.

-boleh juga digosok seminggu atau dua minggu sekali di muka jika muka terasa kasar, berminyak,banyak whitehead dan blackhead.

-TIADA KESAN SAMPINGAN, BOLEH DIGUNA SEKERAP MUNGKIN NAMUN BG KULIT SENSITIF, MUDAH KERING SILA JARAKKAN PENGGUNAAN KEPAD SEMINGGU SEKALI ATAU YANG BERSESUAIAN DGN ANDA.

-HENTIKAN PENGGUNAAN JIKA BERLAKU IRITASI ATAU ALAHAN KEPADA HERBA

2. BODY WHITENING MILK BATH SOAP-

Kesan sama seperti rawatan mandian bunga, mandian susu pengantin, ditambah dengan aura bauan semulajadi , amat sesuai sebagai pengganti mandian susu
-kulit gebu, halus, naik seri, buang aura negative. amat sesuai walaupun anada berkulit sensitif kerana tiada unsur kimia dan bauan kimia.
-Kulit akan Sedap disentuh.

CARA PENGGUNAAN:

-gunakan setiap hari pada seluruh tubuh sebagai pengganti sabun mandi

-sesuai juga diguna dimuka jika serasi.

-TIADA KESAN SAMPINGAN, BOLEH DIGUNA SEKERAP MUNGKIN NAMUN HENTIKAN PENGGUNAAN JIKA BERLAKU IRITASI ATAU ALAHAN KEPADA SUSU



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Yang tu semua saya copy dari FB seller tu.

Kalau nak baca penuh boleh cari FB : Anggun Collection.

Cari album : Sabun Pengantin sri nooras! Rawatan Spa Di rumah

Harga dia murah sahaja : RM39.90. Penghantaran percuma.

Kalau ada yang nak cuba bolehla try beli.


Sekian~

Monday, February 13, 2012

Soalan interview pejabat agama Johor

Haaa untuk semua Johorian's bride n groom memang maklumkan yang masa hantar borang nikah nanti akan ada interview di pejabat agama.

Lepas pihak lelaki submit borang nikah dia, dia kene bagi pihak perempuan pulak borang2 tu semua then pihak perempuan akan submit semua borang2 tu sekali dengan borang pihak perempuan.

Lepas submit kat kaunter tak lama pastu mereka akan bagi satu borang putih untuk interview.

Bawak borang putih tu masuk bilik interview. Dekat borang putih tu ada 5 rows which is the topic yang akan ditanya. Sebelah tu ada column lulus atau gagal.

Haaa nak tau ape 5 rows aka soalan tu...

Ni dia :


1. Khalimah Syahadat
2. Bacaan Al fatihah
3. Doa qunut
4. Toharah
5. Tanggungjawab suami/isteri

Haaa..tu dia soalan bocor dah bagi.

Soalan 1,2,3 tu senang lah kan. Tapi i tak sempat baca doa qunut habis ustaz tu da tanya soalan no 4.

Soalan no 4 tu bab toharah. Mula2 lupe gak ape die toharah tu eh. Pastu message en.Tunang die kata toahrah tu bab bersuci. Die tanya ape rukun ambil wudhu. Doa ambil wudhu baca masa bila. Doa masa mandi wajib baca masa bila. Ape doa dia. Semua i pas. Kecuali doa ambil wudhu baca masa bila. I baca masa basuh tangan. Tapi ustaz tu kata baca masa basuh muka. So noted!

Soalan 5 tu ehem. Die tanya ape tanggungjawab isteri. I dengan laju jawab patuh pada suami. Haha memang series tak ingat. Tu je yang ada dalam kepala. Pastu ustaz tu betulkan 1st Patuh perintah Allah. Pas2 baru patuh perintah suami...dan setrusnyalah. Die gtau semua tanggungjawab isteri. hehe

Pastu die tick LULUS!!! yeya. Alhamdulillah.

Sign sikit kat bawah. Tulis nama then boleh keluar.

Pergi kaunter balik bayar RM17. Dia bagi borang suruh hantar pada tok kadi kat daerah masing2.


Haaa seetle,.


Tapi yang ni semua untuk daerah Pontian ye. Kalau daerah lain saya tak berapa sure. Kene cek la macam mana.

Since ada borang interview tu kan so soalan die sama je la untuk semua bride n groom daerah Pontian.

Ok sekian soalan bocor dari saya.

Tata~


























Friday, February 3, 2012

Tq tag re-design

Atas beberapa faktor Tq Tag ku telah di re-design kepada bentuk oval dan tambahan line. Hehe.

Tadi dah try print. And it look nice. So i'll proceed to printing as soon as possible.

Ni yang asal...


Ni yang baru..




Ok tak?

Thursday, February 2, 2012

Our personalized poster A3



Weee suka sangat tengok. Aku ku simpan poster ni sampai bila2.

Siapa nak tempah bole tempah kat Fast Print Malaysia.

Ni FB die.http://www.facebook.com/fastprintMsia

Ni website mereka : http://www.fastprintmalaysia.com.

Harga tuk poster size A3 ni RM6.

Kalau nak beli easel pun bole RM30.

Kalau nak beli tq tag RM0.20 tu 1000 pieces.

Ok selamat membeli.

Wednesday, February 1, 2012

Tudung Bawal Tone


Siapa penggemar tudung bawal yang cari tudung bawal tone bole la melawat di sini
Ada banyak lagi color. 
Ni sebahagian saya upload.








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...