Followers

20 Jan 2013

Waiting for my baby 20 Jan 2013
Lilypie Pregnancy tickers

Khai & Firdaus 31st March 2012

Khai & Firdaus 31st March
Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Wedding tickers

Barakallah laka, wa barakallahu alaika wa jamaa bainakuma fi kulli khair 31st March 2012
Daisypath Wedding tickers

Engangement Day

Engangement Day
Daisypath Anniversary tickers

Thursday, April 26, 2012

Perihal Felt Paper

Tak tau orang panggil Felt paper ke felt fabric.

Saya panggil paper sebab die keras macam paper.

Lately saya berjinak2 dengan dunia felt. Try2 beli felt untuk buat bunga.
Cadangnya nak buat handbouquet macam Intan Norazam buat tu tuk reception belah lelaki nanti.

Mula2 beli felt kat kedai Bunga Reben kat Jalan TAR (yes! i love Jalan TAR)
Beli yang size A4 punya. Kalau yang solid color harga die RM2.50 sehelai. Beli 5 helai percuma 1 helai.
Kalau yang jenis polkadot mahal sket RM3.50 sehelai.
So mula2 nak try saya beli 5 helai tuk 2-2 jenis. Dapat la percuma 2.

So try buat bunga macam Intan buat tu.
(Amazingly MIL suka plak bunga tu. Die mintak sample kain sikit nak try pastu terus kirim nak beli felt tu lagi)

Lepas tu saya terus google2 pasal harga felt ni. Manala tau murah kan.
Then saya jumpa blog ni.
Die jual felt RM0.90 je. Murah!! Tapi masa jumpa blog tu die baru je habis buat promosi harga. Sehari je lepas promosi tu.
Terus emel die kalau nak beli bole dpat gak tak harga promosi tu. Skali die bagi.
Saya dengan pantasnya order sebanyak 36pcs. hehe.

Tapi terpikir plak bile Google2 tu ada tulis Poly Felt dengan Acrylic felt.
Bila tanya2 orang rupanya Felt ni ada 2 jenis Polyester dengan Acrylic.
Acrylic kertas die lembut sikit dan tebal. Dan harga dia mahal.
Kalau polyester kertas die kertas dan nipis dan xsedap. Dan murah.

Ni Poly Felt
Poly Felt lagi
Acrylic Felt. Tengok color die pun vibrant dan cantik.
Felt Polkadot.
So yang saya beli kat Kedai Bunga Reben tu yang Acrylic. Dan Yang RM0.90 tu yang polyester.
Ahaa baru ku tahu.

Personally saya suka acrylic la. Lembut je. Nak jahit pun best.

Ok ni enough pasal felt. Nak tunjuk hasil yang dah siap. Hihi






 Okay. Sekian perihal felt saya. Seronok menjahit felt sekarang. Kalau HB tu dah jadi akan di upload ye. Kalau tak upload faham2 la. hehe. InsyaAllah jadi. :)


10 comments:

dilla nadila said...

wah..cantiknye..
gud luck dear!

ka-ii said...

tanx dilla. :)

Cik Saila said...

cantiknya.. pernah try felt flower ni..tp berenti dipermulaan jln..teruk kan? hihi

SOULMATE is said...

Dear...nk tnya u beli mnm buttons kt mane,kat kl?i cr xpnh jmpe..:(

eruniahasano87 said...

cantik2..irah tk try2 lagi buat menda nie huhuuh..sis nak tnya button tu ada kat kedai raben jugak yerk...

nuha hayati said...

wah comelnye..kaii nanti rajin2 buat tutorial ok.nk belajar dr kaii

dhiera said...

ada tutorial tak? nak buat la~

ka-ii said...

wahhh byk coment, nape daku xdpt notification di emel. huuu. sorry sume tenet problem lak beberapa hari ni. baru dpt online ni.

soulmate n erunia : haah button tu beli kat kedai bunga reben.

nak tutorial ye. okay mlm ni jugak kaii buat ye. saba sat.

dhiera said...

ok, kite tunggu~ buat taw taw taw!

Anonymous said...

salam,

di mana boleh dapat kain felt poly RM 0.90 tu ye?

terima kasih...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...