Followers

20 Jan 2013

Waiting for my baby 20 Jan 2013
Lilypie Pregnancy tickers

Khai & Firdaus 31st March 2012

Khai & Firdaus 31st March
Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Wedding tickers

Barakallah laka, wa barakallahu alaika wa jamaa bainakuma fi kulli khair 31st March 2012
Daisypath Wedding tickers

Engangement Day

Engangement Day
Daisypath Anniversary tickers

Thursday, August 2, 2012

No more alahan, yuhuuu~

Minggu ke 15 pregnancy~~

*Muntah2 dah takde. Maka saya boleh makan apaaaaaaa saja. No more alahan. Alhamdulillah.

*Cuma masih muntah kalau lapar. Muntah yang sampai darah naik sampai ke kepala lepastu muka rasa panas je. Hoho. horor betul kalau muntah tu datang. Biasa petang2 la sebab time tu baby da start lapar.

*Da lima hari saya ponteng puasa. Hukhuk. 3 hari sebab tak bangun sahur. Tak tahan so kene makan. Yang balance sebab lapar sangat sampai muntah2.

* Saya dah bole minum susu semula. Beli susu EnfaMama RM sebab review ramai kata sedap. Mula2 takut muntah so saya beli perisa coklat walaupun hakikatnya saya xsuka susu tepung perisa2 ni. Tapi beli la jugak sebab takut muntah. Sekali bila rasa. Buwekk tak sedap pun. Nyesal beli perisa coklat. Maybe sebab saya dah biasa minum susu EveryDay. So asik compare rasa dengan EveryDay. Tapi demi nak bagi khasiat kat baby. Telan jela walaupun tak sedap.

*Kenapa ye bulan puasa ni rasa xbertenaga je. Asal petang or malam je saya lemau je. Kene tidur baru ok.

*Bulan puasa ni saya ada problem nak makan obimin yang nurse bagi. Nurse suruh makan setengah jam before makan. Masa perut tengah kosong. Celah mananya nak makan 1/2 jam sebelum makan. Sah2 la time buka nak terus makan. Time sahur kalau tunggu 1/2 jam kang habis plak waktu sahur. Terpaksa la set jam kul 4pagi tuk bangun makan ubat. Tu pun kadang2 selalu termiss bangun. Haih la. Sian baby.

*Tengok harga barang2 baby. Mak aihh mahainyaaaaa la kan. Sempat ke ni kumpul duit nak beli semua barang2 tu. Takde sapa2 nak sedekah ke. Sob2.

*Perut dah mula muncit sedikit. Tapi tak besar mana pun. Sebab badan saya kecil je. Yang sedihnya perut je naik. Part2 lain sama je. Ah kecewa~ Bila nak gumuks ni.

*Berat saya masih lagi tak naik. Turun lagi adala. Hurm hurm..

*Minggu depan minum air gula. Berdebarnye. Kene ambil darah part paling benci. Ye saya benci jarum cucuk2 kat badan ni. Sakit tahu.

*Oh ye sekarang tekak dah bole telan air masak. Walaupun rasa xsedap tapi demi baby redah je la. Asal tak muntah balik tu ok la kan.Tapi tetap nak air manis cuma kalau tak dapat tu telan je la air masak. Nasib baik air zam zam. Sedap la jugak nak telan.

*Sampai sekarang xjumpa lagi Moist Choc Cake yang diidamkan. Hari tu beli Secret Recipi punya. Tak sedap lansung. Terus muntah balik semua. Mana laa nak carik yang betul2 moist ni. Huu...


3 comments:

maria fitria said...

i sejak pregnant ni xleh lgsg telan susu.. time bujang dlu ari2 telan susu low fat dutch lady tu..

LisaLisut said...

Tu belum beranak.mcm2 jarum ko jmpe nt.bkn nk takutkan tp bile aku fikit balik rungutan2 aku masa preggy dlu,its nothing.compare to sakit beranak n life after beranak lebih tormenting.letih fizikal mental.so bile terigt balik mcm nyesal dlu preggy nk whining etc huhu. Enjoy d moment.positive k.

Anonymous said...

salam,,nak tanya,awak punye alahan air liur berhenti mase kandungan mggu berapa?saya xtahan dah ngan alahan ni,lagipun masih belajar,rasa cam nak gugurkan je kandungan ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...