Followers

20 Jan 2013

Waiting for my baby 20 Jan 2013
Lilypie Pregnancy tickers

Khai & Firdaus 31st March 2012

Khai & Firdaus 31st March
Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Wedding tickers

Barakallah laka, wa barakallahu alaika wa jamaa bainakuma fi kulli khair 31st March 2012
Daisypath Wedding tickers

Engangement Day

Engangement Day
Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, August 28, 2012

4months 3 weeks~~

Selamat Hari Raya :)

- Before raya tu kene minum air gula. Ya ampun rasa die sumpah tak sedap. Dah la kene habiskan dalam masa 5 minit. Tobat tak nak minum lagi. Saya muntah sikit masa minum tu. Lepas minum pun muntah sikit. Lepas tu dok tahan jangan muntah selama 2 jam. Tak sanggup nak minum lagi. Tuhan je la tahu seksanya tahan muntah tu. Elok je nurse ambil darah kali kedua masuk kereta terus muntah semua skali air gula tu. herhhhh. Jangan la ada lagi. Thank you Mr hubby sudi temankan saya masa minum air gula tu.
- Seronok sangat raya dengan suami :)
- Tak puas lagi duduk kampung. Rasa nak cuti lagi lama2.
- Hari raya saya makan dengan jayanya. Hasilnya berat dah naik 2kg. Alhamdulillah. Selalu berat saya ni nak naik 0.1kg pun susah giler. Tapi kalau bab turun cepat je.
- Muntah dah takde. Selera makan makin bertambah. Yippie.
- Sekarang ni i'm craving for open house. Kalau ada open house sila la jemput saya. Saya nak makan sedap2. hihi
 -  Sekarang sedang gigih nak gemukkan badan lagi. Perut dgn breast je naik. Part badan yang lain tak naik pun. Tulang je. huhu.
- Macam biasa, saya ni kalau makan kat luar tak berapa nak selera sangat. Kecuali kalau order lauk ikan Yang tu saya selera. Tapi kalau nak order ikan selalu memang pokai la kan. Saya lagi selera kalau lauk yang dimasak sendiri. Pansas2. yum2.
- Malam ni nak try masak ikan tiga rasa dengan hubby. Semangat!
- Sekarang ni asik lapar je. Setiap minit rasa nak makan. Bila mengenangkan masa alahan hari tu. herhhh syukur sangat. Sekarang boleh makan apa sahaja tanpa perlu fikir banyak2 kali.
- Sepatutnya masa2 sekarang saya dah boleh rasa movement baby. Tapi takde lagi. Maybe baby da start gerak cuba belum rasa sangat.
- Sangat excited nak tahu jantina baby. Nama untuk baby girl saya dah pilih. Lama dah berkenan dengan nama tu. Baby boy hubby yang pilih. Bulan 10 nanti baru scan lagi.
- List barang baby dah buat dah. Tinggal nak survey je ape brand yang bagus and murah. hihi murah tu penting!
- Sekarang mood DIY saya sudah datang. Tak sabar nak tunggu weekend!
- Yeay Jumaat cuti lagi. Lompat2!

Thursday, August 2, 2012

No more alahan, yuhuuu~

Minggu ke 15 pregnancy~~

*Muntah2 dah takde. Maka saya boleh makan apaaaaaaa saja. No more alahan. Alhamdulillah.

*Cuma masih muntah kalau lapar. Muntah yang sampai darah naik sampai ke kepala lepastu muka rasa panas je. Hoho. horor betul kalau muntah tu datang. Biasa petang2 la sebab time tu baby da start lapar.

*Da lima hari saya ponteng puasa. Hukhuk. 3 hari sebab tak bangun sahur. Tak tahan so kene makan. Yang balance sebab lapar sangat sampai muntah2.

* Saya dah bole minum susu semula. Beli susu EnfaMama RM sebab review ramai kata sedap. Mula2 takut muntah so saya beli perisa coklat walaupun hakikatnya saya xsuka susu tepung perisa2 ni. Tapi beli la jugak sebab takut muntah. Sekali bila rasa. Buwekk tak sedap pun. Nyesal beli perisa coklat. Maybe sebab saya dah biasa minum susu EveryDay. So asik compare rasa dengan EveryDay. Tapi demi nak bagi khasiat kat baby. Telan jela walaupun tak sedap.

*Kenapa ye bulan puasa ni rasa xbertenaga je. Asal petang or malam je saya lemau je. Kene tidur baru ok.

*Bulan puasa ni saya ada problem nak makan obimin yang nurse bagi. Nurse suruh makan setengah jam before makan. Masa perut tengah kosong. Celah mananya nak makan 1/2 jam sebelum makan. Sah2 la time buka nak terus makan. Time sahur kalau tunggu 1/2 jam kang habis plak waktu sahur. Terpaksa la set jam kul 4pagi tuk bangun makan ubat. Tu pun kadang2 selalu termiss bangun. Haih la. Sian baby.

*Tengok harga barang2 baby. Mak aihh mahainyaaaaa la kan. Sempat ke ni kumpul duit nak beli semua barang2 tu. Takde sapa2 nak sedekah ke. Sob2.

*Perut dah mula muncit sedikit. Tapi tak besar mana pun. Sebab badan saya kecil je. Yang sedihnya perut je naik. Part2 lain sama je. Ah kecewa~ Bila nak gumuks ni.

*Berat saya masih lagi tak naik. Turun lagi adala. Hurm hurm..

*Minggu depan minum air gula. Berdebarnye. Kene ambil darah part paling benci. Ye saya benci jarum cucuk2 kat badan ni. Sakit tahu.

*Oh ye sekarang tekak dah bole telan air masak. Walaupun rasa xsedap tapi demi baby redah je la. Asal tak muntah balik tu ok la kan.Tapi tetap nak air manis cuma kalau tak dapat tu telan je la air masak. Nasib baik air zam zam. Sedap la jugak nak telan.

*Sampai sekarang xjumpa lagi Moist Choc Cake yang diidamkan. Hari tu beli Secret Recipi punya. Tak sedap lansung. Terus muntah balik semua. Mana laa nak carik yang betul2 moist ni. Huu...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...