Followers

20 Jan 2013

Waiting for my baby 20 Jan 2013
Lilypie Pregnancy tickers

Khai & Firdaus 31st March 2012

Khai & Firdaus 31st March
Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Wedding tickers

Barakallah laka, wa barakallahu alaika wa jamaa bainakuma fi kulli khair 31st March 2012
Daisypath Wedding tickers

Engangement Day

Engangement Day
Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, November 15, 2016

Suka product natural, organik?

Macam kaii update before ni FB Page kaii Kawa-ii Shop dah bertukar bisnes.

Kalau before ni kaii jual tudung, bunga, patch lace, laces, rhinestone, n so all now kaii da tukar pada bisnes menjual produk skincare...PUREBYSAFIYYAHOSMAN

Barang2 bisnes lama masih ada lagi. Kalau siapa2 berminat boleh roger kita bagi murah2 je.

Macam mana kaii start dengan bisnes skincare ni plak kan.

Asal2nya kaii mencari produk yang natural based skincare untuk pakai especially untuk travel.
Kalau kat rumah boleh tepek kunyit tomato bagai.
Tapi kalau travel payahla kan nak bawak benda2 tu. Tak practical.

Kaii memang suka something yang natural, diy. Kaii sanggup tak pakai apa2 dari pakai product2 yg kaii tak yakin ingredient dia.

Kaii pernah jumpa pencuci muka honey based, time tu masa pergi muzium lebah kat Melaka.
Tapi skali tu jela beli. Bila habis tak dan laa nak pergi jauh2 semata2 beli pencuci muka je kan.

Jadi kaii start searching. Jumpa satu brand ni. Tapi harga dia quit pricey untuk kaii yang xde income just surirumah ni.

Cari punya cari kaii jumpa laaa.. purebysafiyyahosman. 1st tengok harga. Ok affordable

Kaii study lamaaa pasal product ni. Setiap ingredient dia kaii tengok. Pastu baru rasa yakin nak pakai.
 After few months pakai kaii puas hati dengan product ni.
Memang natural dan selamat untuk kulit. Percayalah. Tak tipu ni.

Mai nak cite sket pasal product ni. Apa yang best sangat produk ni?

1.MURAH UOLSS


Untuk product natural, organic based biasanya memang mahal sebab raw dia memang mahal. Tapi poduct ni murah sebab founder xamik margin untung yang tinggi. Jadi harga memang dah habis murah. Tapi kalau nak lagi murah uols boleh pakai product factory made yang ada active chemicals tu. Yang tu memang murah. Berbelas ringgit bole dapat quantity yang banyak tahan 5 6 bulan. Haa its your choice ok.

Harga product Pure ni range start dari RM15 - RM45 saja tau. 

2. All range head-to-toe product


Product Pure ni cover 
1. Hair care
2. Skin care
3. Eye care
4. Lip care
5. Body care
6. Foot care
7. Baby care

Haa tengok semua ada kan. Cakap je ada maslah ape. Mata lebam? Rambut gugur? Bibir kering? Bibir hitam? Muka jerawat? Blackhead Whitehead? Badan selulit? Badan berbau? Tumit pecah? Kaki lenguh? Tak boleh tidur? Baby eczema? Semuaa ada okk.

3. 100% natural, organik


Kesemua produk PbySO adalah natural. Organik
Diadun dirumah (homemade & handmade)

Tidak menggunakan sebarang bahan kimia berbahaya

Tiada pewarna. Tiada alkohol. Tiada pewangi tambahana. Tiada pengawet. Tiada paraben. Tiada sulfates. TANPA PENGGELUPASAN yang penting tau.

Hanya bahan bahan asas semulajadi :- madu, susu kambing, beet root, delima, gula tebu organik
dan minyak asli :- minyak zaitun, minyak kelapa, minyak almond, minyak jojoba, minyak hazel, minyak oren, minyak raspberry, minyak almond, minyak aprikot, minyak lavender, minyak chamomile, dsb sahaja

Sesuai untuk penggunaan seisi keluarga, lelaki dan perempuan.

Jadi memang selamat dan berkesan tau. Halal lagi.

=======

Kalau siapa2 memang mencari @ memang suka produk2 yang natural diy macam ni boleh la cuba purebysafiyyahosman.


Nanti kaii updates pasal product ni lebih details ok.


All range Head to Toe product.

Set Skincare. Takde dalam gambar Face Oil dan Acne Stick.



Set Lip care


Set Hair care


Body scrub yang best


Eye serum untuk yang bermata lebam


Foot Soak untuk yang lenguh2 kaki dan tak boleh tidur malam


Product baby yang baru je release 2minggu lepas. Khas untuk baby yang berkulit sensitive 3bulan ke atas
#purebysafiyyahosman
#skincare #natural #organic #bodycare #haircare #eyecare #footcare #babycare #lipcare

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...