Followers

20 Jan 2013

Waiting for my baby 20 Jan 2013
Lilypie Pregnancy tickers

Khai & Firdaus 31st March 2012

Khai & Firdaus 31st March
Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Wedding tickers

Barakallah laka, wa barakallahu alaika wa jamaa bainakuma fi kulli khair 31st March 2012
Daisypath Wedding tickers

Engangement Day

Engangement Day
Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, December 11, 2012

2 things make me happy today :)

Salam semua,


Hari ini saya gembira.

Pertama :

Keputusan permohonan suami saya untuk menjadi cikgu j-Qaf telah diterima.
Akan ditempatkan di Perak. Jadi orang Perak la kami yopp! hehe.
Seronok tengok die happy hari ni.
Impian kami nak duduk kampung jauh dari kesibukan KL.
Kos hidup yang mahal di KL. Alhamdulillah dimakbulkan.
Kami nak beli tanah customized rumah sendiri. Tak share dinding, bumbung dan lantai.
Ada tanah nak bercucuk tanam.
Boleh sidai baju di luar rumah.
Kalau kat KL nan hado nak dapat semua ni.
Boleh memang boleh tapi price die $$$$$$$.
Kalau di kampung masih murah lagi.
Lagi pun apa nak dikejarkan kat KL ni.
Memang semua benda ada. Tapi ketenangan tu agak kurang.
Saya rasa lagi tenang di kampung.
Cuti sekloah boleh ku balik Johor. Yeay!
2minggu husband akan berkursus di IPG Cheras.
Dah kene start kemas sikit2 nak pindah Perak ni. Macam tak caya pun ada.

Amin Alhamdulillah Ya Allah!


Kedua :

Semalam husband belikan ini.

Siap wrap lagi ok.

Tadaaaaa.. Ini adalah idaman. Walaupun bukan 25s. Tapi dapat Fujifilm Instax 7s tanpa mengeluarkan duit sendiri pun dah ok. Mengalir air mata semalam.

Tapi bila tanya beli kat mana? Berapa? sume die kate "beli tepi jalan". Malas nak tanya lagi.
Dulu mase surver kalau 7s RM170. Kalau 25s RM340 xsilap. Harga kat Digital Mall la paling murah saya tengok. Online sume mahal. SO simpan niat dalam hati kalau cukup duit nanti nak beli.

Alih2 semalam husband dah belikan. (Selamat duit aku)





1st captured pict by hubby, Muka happy+terharu.


Plannya saya nak buat journal untuk si kecil dalam perut ni. So nak gambar yg segera print. Setiap detik die membesar saya nak letak dalam journal tu. Buku dah beli. Sebab belum ada duit nak beli camera ni so tersimpan macam tu je lah buku tu. Gambar sume dlm soft copy ambil guna tab. So husband dah belikan camera ni. Boleh la start. Kene print gambar yg dalam tab dulu. Hihi. Excited!


Tanx hubby!!






































3 comments:

Khairiyah aka Kerry said...

sweet daus!!

fatehamohamed said...

waahh..murahnye rezeki korg..heee...gudgud:D

NURUN said...

tahniah2. kegembiraaan berganda gitu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...