Followers

20 Jan 2013

Waiting for my baby 20 Jan 2013
Lilypie Pregnancy tickers

Khai & Firdaus 31st March 2012

Khai & Firdaus 31st March
Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Wedding tickers

Barakallah laka, wa barakallahu alaika wa jamaa bainakuma fi kulli khair 31st March 2012
Daisypath Wedding tickers

Engangement Day

Engangement Day
Daisypath Anniversary tickers

Thursday, December 13, 2012

Review : Mini Sewing Machine

Salam,

Hari ni nak review Mi Sewing Machine yang dibeli sebelum ni.
Refer post yang ni

Mesin ni dah lama dah sampai. Agak lewat dari tarikh yang sepatutnya lah. But as long as sampai ok la kan. Beli masa promo kat MilkADeal. RM69 sahaja.

Nama pun mini kan. So memang la comel je. But ok la so far. boleh menjahit. Function die simple je. Basic sangat. Takde reverse function. Takde jenis2 mata jahitan. Just tekan machine n jahit biasa je.

Dalam tu die bagi :

Mesin jahit
Foot pedal
4 Bobbin
1 Jarum
Alat untuk tarik benang (Apetah nama dia)

Saya dah guna sket hari tu untuk jahit nursing cover. So far ok.
Cume bunyi die bising sikit.
Boleh guna pedal kaki or guna tangan. Ade button tuk guna tangan.
Saya prefer guna tangan senang nak control. Pedal kaki macam leceh je.
Sementara nak ada duit beli yg besar pakai yang ni dulu ye cik. hihi

Owh ye hari tu ade problem xtau nak naikkan benang bawah ke atas. Sebab mesin ni lain sikit. So jenuh la pusing2 baca manual camne nak naikkan benang bawah ke atas. So kerja menjahit tergendala seketika.

Then baru teringat nak search kat Youtube. Then jumpela video ni  :



Video ni sangat membantu. Ade step by step pasang benang atas and bawah. And macam mana nak guna.





Kene guna 4 bateri AA ye.

4 comments:

Kuazue Mohd said...

boleh lah tuu wat permulaan.. t kumpul2 duit jahit nursing cover leh beli mesin yg ber K K plak rega nyer.. tapi mesin tu cute lah..

S.U.R.I.A. said...

penah guna gaks.......cumel dan terbaik``

Siti Nurhayati Dollah said...

wah comelnya mesin jahit. Lepas ni boleh jahit macam-macam

fatimahzahraa nasir said...

Saya try buat macam dalam video tu still tak dapat jugak naikkan benang bawah...kenapa ek?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...