Followers

20 Jan 2013

Waiting for my baby 20 Jan 2013
Lilypie Pregnancy tickers

Khai & Firdaus 31st March 2012

Khai & Firdaus 31st March
Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Wedding tickers

Barakallah laka, wa barakallahu alaika wa jamaa bainakuma fi kulli khair 31st March 2012
Daisypath Wedding tickers

Engangement Day

Engangement Day
Daisypath Anniversary tickers

Friday, December 28, 2012

Till we meet again Kuala Lumpur tata~


Harini hari terakhir saya di kuala lumpur.
Malam ni saya akan meninggalkan kl dan menetap di perak. Mungkin untuk selamanya.
Perasan bercampur baur.
Gembira sebab Allah makbulkan doa saya nak duduk di kampung. Jauh dari sesak Kuala Lumpur. Walaupun impian sebenar ialah kampung halaman di johor. 
Dari kecil tinggal di johor dan dah 9thn duduk di kl. Melangkah kenegeri baru sesuatu yang buat saya sayu dan sedih.
Mak abah mungkin lagi sedih anak dia lagi jauh. Dalam hati, saya janji cuti sekolah saya akan balik Johor spend time dgn mereka supaya mereka x sedih sgt. 

Saya akan tinggalkan negeri yg ajar saya erti kehidupan, erti kawan, erti ksih sayang...erti macam2.
Kat sinilah saya belajar tentang hakikat sebenar sebuah keluarga, kat sinilah semua kawan2 saya ada, kat sinilah 2ijazah saya terkumpul, kat sinilah saya belajar erti mecari rezeki yg sebenar, kat sinilah saya jumpa mcm2 orang, kat sinilah saya menimba pengalaman dan menjadikan siapa saya sekarang, kat sinilah saya jumpa sahabat, teman dan kekasih hidup saya sekarang, kat sinilah sikecil dlm perut ni 9bulan dikendong. Kat sinilah saya belajar menilai kehidupan yag sebenar sehingga saya decide untuk hidup di kampung.

Masa sampai di kl 9tahun dulu..saya hanya seorang yg xtahu apa2 dan tiada perasaan apa2. 
Hari ini....saya masih tiada apa2 tapi saya punya pengalaman yang adiwarna.
Mungkin terlalu melodrama tapi sungguh saya sangat sayu.
Apa kabarla duduk di negeri orang. Jauh dari keluarga. Walau family mertua ada.
Tapi xsama family sendiri. Saya tetap rindukan mereka.

Setahun di 2012 macam2 yg berlaku dalam hidup saya.
Saya mulakan bisnes kawaiishop dgn encik tunang awal thn ni.
Berkahwin bulan mac.
Pregnant bulan 5.
Duduk serumah dgn husband bulan 7. 
Husband dpat kerja baru bulan December. 
Dan minggu ni genap si kecil ni 36 minggu @ 9bulan. Tahun ni jugak bisnes semakin baik.
Tahun hadapan kami di rumah baru. Husband ada kerja baru. 
Saya juga ada rutin baru-housewife. Di negeri baru. Dan lahir orang baru.
Syukur ya allah alhamdulillah. Rezekimu selautan xterkira.
Tahun depan kehiduan mungkin akan lebih mencabar untuk kami.
Saya akan handle bisnes fulltime dan menjaga baby dan family sepenuh masa. 
Husband kerjanya juga mencabar as a teacher untuk budak pendidikan khas.
Saya harap kami tabah dan sentiasa bersama walau susah dan senang. Amin....

Pregnancy di 36minggu :
Perut semakin berat dn besar
Semakin susah nak bangun bila dah duduk.
Jalan dah macam makcik dah
Berat dah naik 13.7kg
Hb mkin turun 9.8 huhu
Dah cuba makan iron. But still muntah. :(
Baby makin aktif
Saya dah start buat urutan perineum guna VCO Tanamera.
Perut makin keras.
Jalan pun makin sakit kt bahagian kelengkang.
Tak boleh jalan cepat2 dah. Slow je. Mengah.
Malam tadi start rasa sakit tulang belakang. Sakitnya tuhan je yg tau. Cramp semacam xboleh nak gerak. Orang kate sebab baby dah mula engage. gulp..
Saya dh rasa kosong sedikat kt bhgn atas perut. Baby ku dah turun sikit. Waaa
Saya semakin panic.
Baby jgn keluar lagi tau. kite deliver kt perak ye.
Permudahkan semua urusan kami ya allah.



Inilah rumah pertama kami as a husband and wife. 6bulan je duduk sini. Tata rumah~ sedih plak rasa.
Kosong sudah.


11 comments:

NURUN said...

semoga kehidupan di tempat baru akan lbh byk memroi indah dlm hidup u....

Kerry Mirza said...

all the kai!! daku akan merindui mu wahai kembar ku..online laaaaa (gune fb ye hihi)

Anonymous said...

Je veux commencer un blog de mode mais n'ont aucune idée par où commencer?

Anonymous said...

I hope yοu write moгe often І rеally enjoу reаding your tаsk.


Heгe is my web page ... http://Garciniacambogia.org

Anonymous said...

1. Save Money: There is a huge demand in the market owing to the Toms coupon code. This is a perfect situation for the company, children in need and surely the customer too. The money saved can be used to upgrade the shoes wardrobe fast and keep a pace with the changing season trends. You don't have to worry about the monthly budget with the Toms Shoes coupons, as they let you save a great deal of money.Various Toms Shoes Can Be Found Online[url=http://www.cheaptomsbuy.com]Cheap Toms[/url] Various Toms Shoes Can Be Found OnlineToms shoes understands their moral responsibilities and thus have initiated One for One drive, herein, Toms shows donate a pair of shoes each time you buy them. TOMS shoes are promoting their mission by providing Tom shoes coupons. [url=http://www.onlinetomsoutlet.com]Toms Outlet[/url] From teeth whitening to dental implants in Toms River, patients turn to Dr. Stan Mahan and his experienced staff for all of their dental health needs. Further proof of their continual commitment to providing patients with lasting smiles can be seen through free whitening for life offer available via the practice's website for new patients. Private companies are profit based and this in turn attracts investors from all sectors. More social entrepreneurship funds are required to make the social investment community as strong as the mainstream investment community. Partnering with private companies will also help social entrepreneurs learn more about running business the smarter way. [url=http://www.tomsfans.com]Cheap Toms[/url] The key difference is that rather than covering 20,000 or more runners with a system that is Marathon based, it is now down to you. In Boston, when you push off, it's flat for about two miles and then you hit a sweeper right that continues subtlety down hill into Framingham and then on into Natick along the race course. Various Toms Shoes Can Be Found Online
Relate Post
[url=http://yearofsocialmedia.net/submit/user/]toms sale high quality for you discount buy[/url]
[url=http://www.blogger.com/comment.g?blogID=2719187176528423034&postID=1163875267225596422&page=1&token=1366960704198&isPopup=true]cheap toms high quality for you discount outlet[/url]

tenku butang said...

234

done follow/singgah sini.. jom follow/singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

Anonymous said...

Hi there! This is kind of off topic but I need some help from an established blog.

Is it tough to set up your own blog? I'm not very techincal but I can figure things out pretty fast. I'm thinking about making my own
but I'm not sure where to begin. Do you have any tips or suggestions? Thank you

Here is my webpage ... comicgamebase.com

Anonymous said...

This design is steller! You obviously know how to keep a reader entertained.

Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost.
..HaHa!) Fantastic job. I really enjoyed
what you had to say, and more than that, how you presented it.
Too cool!

my web page :: Garcinia Cambogia HCA

intan mohamad said...

as salam...jemput ke blog sy =)

http://intan-mohamad.blogspot.com/

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Agen Pulsa Online said...

semoga lebih baik di tempat yang baru..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...