Followers

20 Jan 2013

Waiting for my baby 20 Jan 2013
Lilypie Pregnancy tickers

Khai & Firdaus 31st March 2012

Khai & Firdaus 31st March
Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Wedding tickers

Barakallah laka, wa barakallahu alaika wa jamaa bainakuma fi kulli khair 31st March 2012
Daisypath Wedding tickers

Engangement Day

Engangement Day
Daisypath Anniversary tickers

Sunday, January 29, 2012

Body Bleachhing ku yang....

Al kisahnya suatu masa dulu ada beli coupon from Streets Deal untuk Body Bleaching session kat Bombay Beaty spa ni :



So hari Jumaat buat appointment untuk datang tadi. Masa call cakap melayu pas2 kene sound suruh cakap English. Rupanya owner die memang datang all the wayyy from Bombay India. Owner adalah Indian.

Just nak meluahkan body bleaching session tuk sangat la tak best. Die just sapu bleach color kuning brand Avennia(tah macam mana eja) yang dah dicampur dengan scrub Body Shop kat badan ni. Biar half an hour pastu die lap dengan air. Pastu buat kat belakang badan plak the same thing and biar another half an hour. pastu lap lagi. Pas2 dah siap. Takde sental2 ke gosok2 ke. Sapu bleach pun pakai berus cat tu je. Kalau ikut masa promote tu die kate akan hilangkan hitam2 kat celah2 kelengkang ketiak dan sume la celah2 badan. Tapi...............haram! Dahla masa 1/2 jam tunggu tu badan tak payah cakap betapa gatalnyaaa. Rasa nak garu je. 1/2 jam rasa macam 20 jam tak tahan gatal.

Paling worst lepas session tu badan aku habis bau india. Tak sedap sangat. Dengan gatal2 satu badannye. Merenyam. Balik session tu pergi amik baju nikah kat tailor. Then pergi beli barang hantaran sket kat  Mid Valley.

Balik terus mandi tak tahan gatal dan bau India. Dan yang paling worstest bulu roma saya dah bertukar jadi warna kuning ye. KUNING!. Hasil dari bleach yang kuning tu. waaaa ape ni???? Kalau stakat buat camtu tadi aku pon bole buat sendiri kat rumah tak payah pergi spa. Benci benci benci.

Dan owner die tu sangatla tak friendly. Tanya sepatah jawab sepatah. Tak senyum pun. Argh! menyesal beli...

Ni badan yang dah warna kuning ni camne nak buat?

3 comments:

Kerry Mirza said...

aku plak sakit ati bace. patutnye kasi la best2 kan sbb if kita suka kite akan kembali kat dia balik.tah pape tak amik peluang btul2 haish.

ade satu spa aku pegi mmmg best gila,terus jd kawan ok dgn pekerja dia haha.

ka-ii said...

Ape name spa tu kerry?

Khairiyah aka Kerry said...

pinkrose beauty spa kat subang jaya.siap ade harga student ok.hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...