Followers

20 Jan 2013

Waiting for my baby 20 Jan 2013
Lilypie Pregnancy tickers

Khai & Firdaus 31st March 2012

Khai & Firdaus 31st March
Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Wedding tickers

Barakallah laka, wa barakallahu alaika wa jamaa bainakuma fi kulli khair 31st March 2012
Daisypath Wedding tickers

Engangement Day

Engangement Day
Daisypath Anniversary tickers

Monday, May 7, 2012

Review : Tudung bertandang

Walaupun belum lagi majlis bertandang n tudung nikah hari tu pun tak review lagi saya nak jugak review tudung bertandang.

Actually tudung bertandang tudung biasa je. Saya pakai bawal je.
Well muka ku yang kecik dan kurus ni memang tak sesuai pakai tudung lain selain bawal.

Mula2 ingat nak pakai tudung bawal 2/3 tone yang tengah in sekarang ni.
Tapi susah plak nak cari color yang match dengan baju. Sebab baju bertandang ni color hijau lilime.
Memang agak susah la nak cari.
So at last saya pakai bawal 1 tone je. Tu pun nasib jumpa color yang match. Dekat2 sikit la tone die. Takdela exatcly sama.
Ok la kan dari xjumpa.

So sebab bawal ni simple je. Saya patch kan sikit bunga Beauty 3D Rose yang saya jual tu (Bole tengok kat FB page : kawaiishopblog)

Then jahit sikit pearl kat atas lace bunga tu. Simple je. Nak jahit lebih2 dah tak sempat dah.
Tinggal berapa hari je ni.
Ok la ni kan..kan.

Tapi ni pun halfway siap. Lagi sikit je pearl nak kene jahit. fuh..sempat..sempat..


Pin kan dulu lace rose tu before jahit


Pearl yang tak siap jahit lagi

Close up sikit

Ok itu je buat masa ni. Nanti dah siap pakai upload pic lagi.


Teaser baju bertandang. Tak siap full lagi hehe


Ni hasil kerja sepanjang weekend semalam.

7 comments:

eruniahasano87 said...

sis cantik sngat....kreatifnya sis..

dilla nadila said...

hi :)
tema bertandang u same ngan tema akad nikah dila...
all the best dear (",)

nuha hayati said...

cantik la kaii..msti sempat punye. ganbatte >.<

Munnafendy said...

baju btandang pun buat sndiri ke? waaa kgum2!

dhiera said...

warna cantik~ baju tu sangat cantik. tudung lagi la cantik cantik~ veil?? jeles e.. cantik semuanya!

Dell said...

warna cantik !!
JOM JOIN JOM . ^__^
http://makeuppengantinqaseh.blogspot.com/2012/05/1st-giveaway-qaseh-aziz-bridal.html

n0rraslida alias said...

mmg cntek kaii!!! tudung & bju tandang tue! ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...