Followers

20 Jan 2013

Waiting for my baby 20 Jan 2013
Lilypie Pregnancy tickers

Khai & Firdaus 31st March 2012

Khai & Firdaus 31st March
Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Wedding tickers

Barakallah laka, wa barakallahu alaika wa jamaa bainakuma fi kulli khair 31st March 2012
Daisypath Wedding tickers

Engangement Day

Engangement Day
Daisypath Anniversary tickers

Monday, May 28, 2012

Mom-to-be!!!

Salam semua,

Last week adalah minggu yang paling tak disangka. Yes tengok title tu. I'm pregnant!!

Chronology-nya macam mana ye..

Saya mulanya nak expect pun pergnant.
Start dari saya ganti puasa hari tu saya tak boleh tahan.
Lapar yang amat. Lapar sampai nak muntah.
1st day ganti puasa, kantoi. 1/2 day dah bukak puasa. Tak tahan.
Selang sehari puasa lagi. Macam tu jugak. Tapi saya berjaya tahan.
Selang sehari lagi puasa lagi. Macam tu jugak. Loya..dan akhirnya masa tengah hari.muntah.
Saya tak expect apa2..cuma saya ingat saya muntah sebab food sahur. Maybe bubur yang saya makan tu dah tak elok.
Tapi sebab husband suspect saya pregnant die belikan pregnancy test.
Saya actly malas nak cek. Sebab tak rasa pregnant pun.
Tapi sebab nak puaskan hati husband yang dah beli saya cek jugak malam tu.

Bila keluar 2-line ..tergamam!
Betul ke ni. Baca manual kat kotak banyak kali. Manual dalam kotak pun baca banyak kali.
2lines = pregnant!
Mula2 saya ingat ade color line kot. Bukan merah kot kalau pregnant.
Last2 saya ambi gambar post kt FB tanya pendapat kawan2.
Message kawan.
Semua kata positif pregnant and suruh jumpa doktor.
Serius macam tak percaya.
Rasa tak percaya saya ada baby dalam perut.
Bagitau hubby die happy sangat.
Malam tu hubby belanja Tutty Fruity. hihih


Clear kan 2-lines tu. Selalu dengar orang kata 2nd line tu kabur2. Saya punya ni clear betul. Doktor pun kata macam tu.


Esok pagi 25 Mei pergi klinik kat Taman Medan.
And doktor buat lagi skali prenancy test guna kit tu.
Dia kata Tahniah! Anda hamil. hehe
Doktor tanya bila 1st day last period.
Kira2 semua rupanya saya dah pregnant 5weeks.
Due dijangka 20 Jan 2013.
Ahaaaaaa..masa tu macam tak sangka lah saya akan feels semua ni.
Selalu tengok dalam tv je.
Alhamdulillah. Syukur

Kalau tanya perubahan badan rasa belum ada apa2 lagi.
Cuma perut asik rasa senak je.
Lapar yang amat. Makan lebih sikit angin keluar sekali dengan muntah.
Bau pelik sikit muntah.
Pening belum ada lagi.

kalau tanya apa nak buat memang saya blur lagi.
Baru nak start membaca. ehehe..

Sekarang dah kene start baca blog ibu2 hihi.
Banyak nak kene prepare ni.
Doakan semua selamat ye.
Saya lapar nak pergi makan.




13 comments:

nur said...

congratz dear.. :)

ka-ii said...

tanx nur :)

Suria said...

tahniah! ;)

cheQmOomOo said...

congrats dear :)

nuha hayati said...

tahniah kaii.. cepatnye rezeki nk jd m2b..

IMaH said...

Congratz! Alhamdulillah..bakal jadi ibu. bestnya!

Fainie said...

tahniah. take care ur baby

Renee Meow said...

congratzzz..!! happy 4u..! :)

Lara is Veelara said...

congrats....

(''_'') said...

tahniah dear...hope ikot jejak langkah u...ehehehe :)

ka-ii said...

waaa dah byk comment kt sini nape aku tak perasan ni. Mana pergi emel notification. Ah ni yg marah..

Nwayyy tan semuaaaaa. Xoxo! Muahh

Pink Lavender said...

tahniah...
makneng follow kamu
jom follow makneng

---->>teringin nak rasa dunia pregnancy

AZLIN said...

hai..nice entry. btw, tarikh due kita dekat. So gud luck ya mom to be

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...