Followers

20 Jan 2013

Waiting for my baby 20 Jan 2013
Lilypie Pregnancy tickers

Khai & Firdaus 31st March 2012

Khai & Firdaus 31st March
Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Wedding tickers

Barakallah laka, wa barakallahu alaika wa jamaa bainakuma fi kulli khair 31st March 2012
Daisypath Wedding tickers

Engangement Day

Engangement Day
Daisypath Anniversary tickers

Friday, May 18, 2012

Review : Veil bertandang

Alhamdulillah selesai semua majlis. Boleh tarik nafas lega..
Post after this semua post review je lah..

Ehee ni nak wat review veil bertandang pulak.

Masa ikah hari tu buat veil net n D shape. So bertandang ni saya guna chiffon silk sumthing tak ingat, dengan oval shape pulak.

Material ialah beli lebih kain baju bertandang. Beli 1m je. Harga RM 20++/m pun tak ingat.

Ok mari tengok step dia..


Ok ni kain 1 meter tu

Letak atas kertas mahjong dan pin kan..then gunting kertas mahjong tu ikut saiz kain.


Ni kertas mahjong yang dah di gunting ikut saiz kain..



Lipat empat kertas mahjong tu..lepas tu gunting ikut bentuk macam kat bawah ni. Agak2 je lakar tu..


Lepas tu bukak kertas mahjong tu. Tadaaa jadi la bentuk oval. Boleh lah kan...ovul tak ovul sgt la...


Lepas tu letak la kain tu balik kat atas mahjong tu. Dan pin kan. Dan start la menggunting. Tengok segala majalah keluar nak tindih kain tu. Kain chiffon ni kan lembut. So susah sikit nak bagi die stay..


Haaa siap di gunting..


Lepas tu pergi lah kedai jahit untuk jahit tepi halus. Saya kene RM3 untuk jahit tepi tu..

Hasil sebelum jahit beading..

Ni hasil selepas jahit beading..ahaahaa tak de gambar yang cantik sikit la. Ni paling cantik.


Ni jarak jauh sikit..huduh tol gambar. Takpe nanti upload lain..

6 comments:

Diyana said...

labuh dia nnti smpi mana??

nuha hayati said...

kaii tunjukla gmbr kaii pakai veil ni..

ka-ii said...

ok nanti saya carik gambar ye..

Husna Ariffin said...

Guna benang ape utk jahit beading tu?

Husna Ariffin said...

Guna benang ape utk jahit beading tu?

Husna Ariffin said...

Guna benang ape utk jahit beading tu?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...