Followers

20 Jan 2013

Waiting for my baby 20 Jan 2013
Lilypie Pregnancy tickers

Khai & Firdaus 31st March 2012

Khai & Firdaus 31st March
Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Wedding tickers

Barakallah laka, wa barakallahu alaika wa jamaa bainakuma fi kulli khair 31st March 2012
Daisypath Wedding tickers

Engangement Day

Engangement Day
Daisypath Anniversary tickers

Monday, May 28, 2012

Mom-to-be!!!

Salam semua,

Last week adalah minggu yang paling tak disangka. Yes tengok title tu. I'm pregnant!!

Chronology-nya macam mana ye..

Saya mulanya nak expect pun pergnant.
Start dari saya ganti puasa hari tu saya tak boleh tahan.
Lapar yang amat. Lapar sampai nak muntah.
1st day ganti puasa, kantoi. 1/2 day dah bukak puasa. Tak tahan.
Selang sehari puasa lagi. Macam tu jugak. Tapi saya berjaya tahan.
Selang sehari lagi puasa lagi. Macam tu jugak. Loya..dan akhirnya masa tengah hari.muntah.
Saya tak expect apa2..cuma saya ingat saya muntah sebab food sahur. Maybe bubur yang saya makan tu dah tak elok.
Tapi sebab husband suspect saya pregnant die belikan pregnancy test.
Saya actly malas nak cek. Sebab tak rasa pregnant pun.
Tapi sebab nak puaskan hati husband yang dah beli saya cek jugak malam tu.

Bila keluar 2-line ..tergamam!
Betul ke ni. Baca manual kat kotak banyak kali. Manual dalam kotak pun baca banyak kali.
2lines = pregnant!
Mula2 saya ingat ade color line kot. Bukan merah kot kalau pregnant.
Last2 saya ambi gambar post kt FB tanya pendapat kawan2.
Message kawan.
Semua kata positif pregnant and suruh jumpa doktor.
Serius macam tak percaya.
Rasa tak percaya saya ada baby dalam perut.
Bagitau hubby die happy sangat.
Malam tu hubby belanja Tutty Fruity. hihih


Clear kan 2-lines tu. Selalu dengar orang kata 2nd line tu kabur2. Saya punya ni clear betul. Doktor pun kata macam tu.


Esok pagi 25 Mei pergi klinik kat Taman Medan.
And doktor buat lagi skali prenancy test guna kit tu.
Dia kata Tahniah! Anda hamil. hehe
Doktor tanya bila 1st day last period.
Kira2 semua rupanya saya dah pregnant 5weeks.
Due dijangka 20 Jan 2013.
Ahaaaaaa..masa tu macam tak sangka lah saya akan feels semua ni.
Selalu tengok dalam tv je.
Alhamdulillah. Syukur

Kalau tanya perubahan badan rasa belum ada apa2 lagi.
Cuma perut asik rasa senak je.
Lapar yang amat. Makan lebih sikit angin keluar sekali dengan muntah.
Bau pelik sikit muntah.
Pening belum ada lagi.

kalau tanya apa nak buat memang saya blur lagi.
Baru nak start membaca. ehehe..

Sekarang dah kene start baca blog ibu2 hihi.
Banyak nak kene prepare ni.
Doakan semua selamat ye.
Saya lapar nak pergi makan.




Thursday, May 24, 2012

Review : Kasut bertandang

Kasut bertandang saya beli lagi 3 hari sebelum majlis.
Mula2 memantg tak nak beli. Tapi mengenangkan MIL ada cakap suruh pakai high heels. (sbb saya pendek kot)
And saya pun takde high heels. Kasut masa nikah dan tercabut dah tumit dia.
So saya pun beli la.
Ajak kawan pergi Mid Valley.
Carik 1 kedai je Vinci. Terus jumpa yang berkenan.Terus beli. Ahahaha senangkan..

Harga murah sahaja RM80.10 (lepas less 10%)

OK meh tengok..







Biasa2 je kasut ni.
Yang penting selesa pakai.
Saya ni jenis susah jumpa kasut yang selesa.
Kaki kecik kan..Size 4
So bile jumpe ni terus grab.
Lepas ni kasut ni pakai tuk wedding orang je..

Ok taa~

Doesn't ii beautiful?

Suka gelang n rantai yang ada bintang dan bulan nie..




Saturday, May 19, 2012

Apa yang baru di blog ku

Dah ada badge untuk FB Page Kawa-ii Shop

Like button

Linkwithin
Dah lama dah nak buat. Hari ni baru dan nak buat. Senang sket orang refer post lama2 lepas ni.

Friday, May 18, 2012

Review : HB bertandang

Ahaaa ini post ke-4 ku pada hari ni.

Sila muntah ye.

Ini adalah akibat bila kita memaksa diri kita buat benda yang kita tak suka nak buat. So kita tend tu mengulorrr.

Saya nak berenti kerja! Ah...tapi tak boleh lagi..uhukuhuk

Ok kali ni review HB. Dah review dah kan. Saja nak tepek gambar banyak2.

Silalah muntah lagi..

Add caption

Add caption
Add caption
Add caption
Add caption







Anak2 buah ku yang somel

Mood : rindu anak buah..

Mereka sangat comel. 
Tak reti duduk diam.
Suka senyum gelak2.
Suka buat aksi.
Ah rindu..
Malam ni mokde balik ye Tyha and Sufi..


Ini kakak..Tyha

Wat muka malu2 kucing. konon comel la tu..
gulp..gulp gulp..sedapnye sirap ni.

tengok gaya dia jalan..ewaaahh..
Orang suruh die senyum die buat muka pelik tu..




Dan ini adiknya..Sufi..

Ahaaa..somel sungguh

Tak faham mane die dapat genetik putih tu..

Op op op..nak jalan sikit lagi nih..

Haha besor limau kak!

basuh berak..busyuk..


Ini bila kakak mengajak adik bermain..
Ni mesti keje bapak die ni letak benda kat kepala tu..

Haaa gado gado..tuah..jebat..tuah..jebat..tuah..jebat..


Waaa rindu mereka sesangat.

Review : Couple pillow

Ahaaa.. hari ni ada kerja tapi sebab saya malas dan tak da mood (lately takde mood je sedih betul)

So nak wat review couple pillow.

Pillow ni saya tempah kat kawan saya. Tak dan nak buat sendiri. ahahaha..
Takpela bagi rezeki kat orang..

Ok asalnya saya send design ni tuk dia refer..

Burok sket la. Lukis pakai paint je.


Lepas tu Amal design betul2 sketch saya and tunjuk kat saya draft pillow tu. Draft tu da ok cuma saya tak berkenan dengan font tu.




Lepas tu saya sent Amal font yang saya nak. Macam ni haaa

Then dah ok semua barulah Amal proceed jahit pillow tu. 

Inilah hasilnya..



 Cantik x? tak cantik pun dah siap da. Dah guna dah. hehe

Saya letak kat atas katil pengantin. And now pillow ni jadi hiasan kat kereta saya. Ahaaa

Tanks a lot Amal..

Pada yang nak tempah bole melawat ke blog Amal--> Amal Creative
Dulu blog Amal ni ialah Kraf Malinja. Tapi sekarang dah rebranding to Amal Creative.

Jadi silalah melawat kalau berminat ya..

Review : Veil bertandang

Alhamdulillah selesai semua majlis. Boleh tarik nafas lega..
Post after this semua post review je lah..

Ehee ni nak wat review veil bertandang pulak.

Masa ikah hari tu buat veil net n D shape. So bertandang ni saya guna chiffon silk sumthing tak ingat, dengan oval shape pulak.

Material ialah beli lebih kain baju bertandang. Beli 1m je. Harga RM 20++/m pun tak ingat.

Ok mari tengok step dia..


Ok ni kain 1 meter tu

Letak atas kertas mahjong dan pin kan..then gunting kertas mahjong tu ikut saiz kain.


Ni kertas mahjong yang dah di gunting ikut saiz kain..



Lipat empat kertas mahjong tu..lepas tu gunting ikut bentuk macam kat bawah ni. Agak2 je lakar tu..


Lepas tu bukak kertas mahjong tu. Tadaaa jadi la bentuk oval. Boleh lah kan...ovul tak ovul sgt la...


Lepas tu letak la kain tu balik kat atas mahjong tu. Dan pin kan. Dan start la menggunting. Tengok segala majalah keluar nak tindih kain tu. Kain chiffon ni kan lembut. So susah sikit nak bagi die stay..


Haaa siap di gunting..


Lepas tu pergi lah kedai jahit untuk jahit tepi halus. Saya kene RM3 untuk jahit tepi tu..

Hasil sebelum jahit beading..

Ni hasil selepas jahit beading..ahaahaa tak de gambar yang cantik sikit la. Ni paling cantik.


Ni jarak jauh sikit..huduh tol gambar. Takpe nanti upload lain..

Saturday, May 12, 2012

HB bertandang ku

Weeee manage to settle my HB a day before balik kampung semalam.

NI hasilnya.

Esok nak pakai wee~

Kawen lagi daku esok~~~


tata

Monday, May 7, 2012

Review : Tudung bertandang

Walaupun belum lagi majlis bertandang n tudung nikah hari tu pun tak review lagi saya nak jugak review tudung bertandang.

Actually tudung bertandang tudung biasa je. Saya pakai bawal je.
Well muka ku yang kecik dan kurus ni memang tak sesuai pakai tudung lain selain bawal.

Mula2 ingat nak pakai tudung bawal 2/3 tone yang tengah in sekarang ni.
Tapi susah plak nak cari color yang match dengan baju. Sebab baju bertandang ni color hijau lilime.
Memang agak susah la nak cari.
So at last saya pakai bawal 1 tone je. Tu pun nasib jumpa color yang match. Dekat2 sikit la tone die. Takdela exatcly sama.
Ok la kan dari xjumpa.

So sebab bawal ni simple je. Saya patch kan sikit bunga Beauty 3D Rose yang saya jual tu (Bole tengok kat FB page : kawaiishopblog)

Then jahit sikit pearl kat atas lace bunga tu. Simple je. Nak jahit lebih2 dah tak sempat dah.
Tinggal berapa hari je ni.
Ok la ni kan..kan.

Tapi ni pun halfway siap. Lagi sikit je pearl nak kene jahit. fuh..sempat..sempat..


Pin kan dulu lace rose tu before jahit


Pearl yang tak siap jahit lagi

Close up sikit

Ok itu je buat masa ni. Nanti dah siap pakai upload pic lagi.


Teaser baju bertandang. Tak siap full lagi hehe


Ni hasil kerja sepanjang weekend semalam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...