Followers

20 Jan 2013

Waiting for my baby 20 Jan 2013
Lilypie Pregnancy tickers

Khai & Firdaus 31st March 2012

Khai & Firdaus 31st March
Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Wedding tickers

Barakallah laka, wa barakallahu alaika wa jamaa bainakuma fi kulli khair 31st March 2012
Daisypath Wedding tickers

Engangement Day

Engangement Day
Daisypath Anniversary tickers

Monday, December 19, 2011

DIY : fabric flower

Hasil tuaian hari ini.



I'm gonna make 100 of this. Sehari target buat 20. So lima hari siap la.
Tutorial fabric flower ni bole tengok kat blog Intan Norazam ye. Follow die je. Saiz yang saya guna nak buat bunga tu 8x2 inci.


Material fabric tu chiffon beli kat jakel. 1 meter RM6++. Tak ingat brape posen2 die tu. Saya suggest jangan beli chiffon yg jenis berbulu2 sangat tu. Susah nak jahit n kembang die pun tak cantik. Chiffon polos ke ape name die. Yang lembut gile tu. Cari chiffon yang agak kasar sikit surface die tu. Gojet kot tak silap name die. Yang tu sedap sikit nk jahit. Kembang pun cantik dan tak berbulu sangat.

Lagi 1 tips da gunting kain jangan tunggu lama2 baru nak jahit. Terus je jahit. Untuk mengelakkan kain berbulu. Kalau tak nak jahit lagi jangan gunting dulu. Kalau tak dok bawak ke hulu hilir berbulu la kain tu.


Tata~

9 comments:

K.I.N.A said...

comel sangat..kina pun kena diy gak fabric flower tp dok jeling je kain & jarum tepi tv..hahaha

ni@ @in said...

comel..rajin btol..ain pon same cam kina..asyik jeling2 j jarum & benang...hehehe...kna p cari kain chiffon dl baru ley stat wat...

nuha said...

wah wah wah..sangat tegar. kene hari2 tengok b2b wat wedding diy baru boleh sampai aura rajin tuh kot.

oshinz said...

cantik.. comel je bunga tu.

ka-ii said...

kalian! kite berusaha same2 menyiapkannya. mari2..

Sfarlina said...

Beb, same with me! I made one hundreds of these flowers :)

Look at this :)Good luck!

http://sfarlina.blogspot.com/2011/11/ww-2nd-diy-80-done.html

n0rraslida alias said...

dear... me tOO!! im dO the same thing! :))

http://aslidalias.blogspot.com/2011/12/my-resepsi-10122011-biase-ajer.html

ka-ii said...

wah raminyeee buat yg same. sronoknyee..

Lawa Collections✿ said...

salam kenal...saya follow sini tau... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...